Julebrev

Julebrev

Året 2016 oppsummert - eller et julebrev, om du vil...

Festen er ikke over – det er kake igjen! Tittelen på et samlealbum av De Lillos kunne vært overskriften på et lite julebrev fra oss i staben til dere kirkefolk. Dette har vært en høst hvor vi virkelig har feiret, både oss selv, kirken og Ham som er grunnen til at vi er en kirke. Og snart er det jul…

I en menighet hvor vi helt vanlig dødelige mennesker samles, kan vi alltid finne noe å klage over. Men i Madlamark er vi velsignet med menighetslemmer som først og fremst tenker positivt og heier hverandre fram, bidrar i stort og smått, - slik blir det en god menighet av. Og dette året har det skjedd veldig mye kjekt i kirken. Noen små glimt:

Nyåret startet med en svært vellykket juletrefest, med både Tulliball og Julenisse. Etterfulgt av KonfirmantReunion for 16-åringene, med Vikings Adegbenro på besøk.

I Februar fikk 38 førsteklassinger gode minner og god trosopplæring på «Helt Førsteklasses». Måneden ble avrundet med Keltisk kveldsmesse.

Til påske ble tidenes første «Påskekalenderen» for 8-åringene arrangert, med en god gruppe av frivillige i spissen for 25 barn. Slik blir det påske «i heimen» av. Og påske i kirken ble det av Påskefestkonserten med fullt hus og oppstandelsesglede.

Blant gode kulturarrangement kirken har arrangert, må både «Kvinner i Bibelen», flygelkonsert med Iana Ghilea, Mahalia Jackson-konsert og Jubileumskonserten med Trine Rein nevnes. I tillegg har kirken blitt brukt av «eksterne» arrangører, både korps, kulturskole, Jazzbandet Blå Los, borettslag og moteshow. For å nevne noe.

Ikke alt som har skjedd i kirken har samlet like mye folk. Noe av det som har fått veldig god respons av deltagende, uten at det har vært stort oppmøte, er f.eks. «Greatest Hits», som er en enkel «ønskekonsert» rundt flygelet.

I april ble den første «Endelig Fredag Extended Version» arrangert, et ungdomsmøte hvor klubben startet i selve kirkerommet. Høstens tilsvarende samling samlet over 90 ungdommer til nattverd, lovsang og forkynnelse, før kjelleren ble inntatt for kirkens bursdagsfeiring.

Speiderne gledet menigheten med friluftsgudstjeneste på Horve 2 i juni, og vise versa. Og i løpet av høsten har mange nye begynt med speiding, - de er nå over 90 medlemmer. Gratulerer med veksten!

Siste helgen i april var over 1500 mennesker innom for å feire sine konfirmanter.

I begynnelsen av Juni tok misjonsforeningen Ubon ansvar for historiens første misjonstivoli på kirkebakken. Stor suksess for store og små i menigheten, uten at vi klarte å nå så mange av de spesielt inviterte 13-åringene.

I juni ble det avskjed med vår kjære sokneprest Stig Syvertsen. Høsten bød på kjekk prestevikar fra Hillevåg, og avgjørelse fra bispedømmet om at ny prest fra nyttår blir Eva Vassbø fra Hinna. Det ryktes at det gråtes en del i Hinna menighet for tiden…

Menigheten har vært gode på det ekstraordinære dette året. Like fullt er det de faste gjøremålene som kanskje «skaper mest menighet». Kirkemiddagene har samlet 80-90 mennesker til måltidsfellesskap en gang i måneden. Norskkurs har rullet og gått i to omganger. Boblende Glede og Småbarnssang møtes til sangglede regelmessig. Søndagsskolen har fått flere gode ledere og flere fornøyde barn. HÆ12 samler de store barna fortsatt til tross for utfordrende lederskifter. Ungdomsklubben og KRIK har blomstret. Gudstjenester feires med glede og engasjement. Nytt menighetsråd har krummet ryggen og gått på med friskt mot. Trosopplæringstiltak er gjennomført for nesten alle årskull fra 0-17 år. Bibeltimer til fordypning er holdt. Husfellesskap, bibelgrupper, kirkeringer og misjonsforeninger har hatt sine jevnlige samlinger. 16 tiendeklassinger har bidratt til gode konfirmantsamlinger. Barnehagen Himmelblå utfører daglig sitt oppdrag med å gi kjærlighet til barna.

På korfronten har menigheten fått en ny tilvekst – Madlatweens, som er for de store barna. Samtidig har vår kantor Gro pauset sin deltagelse i Telluskoret. Høsten medførte også prosjektkor med sikte på «jubileumsfinalen» Fest i Guds Hus, som samlet over 500 feirende i starten av desember.

Høsten har stått i 40-årsjubileets tegn. 70 nye konfirmanter fikk berøring med både jubileum og menigheten når de ble presentert i «fullsatt» friluftsgudstjeneste i strålende solskinn ved Madlavoll skole.

Senere hadde ungdommene sin nevnte feiring, og de eldre samlet 90 stykker til høye snitter og godt program. Barna fikk kirkebursdagen i form av en heidundrende barnefest med 200 barn tilstede pluss voksne. Selve jubileumsfesten samlet 100 mennesker til festtale, tilbakeblikk, Sally Nilson og god mat. Jubileumsgudstjenesten ble storslått og høytidlig, før den nevnte finalen med Fest i Guds Hus.

Som mennesket ikke lever bare av brød alene, lever ikke menigheten i kraft av alle arrangement og gjøremål. Hvis Herren ikke bygger huset, arbeider bygningsmennene forgjeves. Madlamark menighet består av mennesker som er elsket av Gud. Mange har erfart det på en slik måte at de ønsker å gi kjærligheten videre. I stort eller smått. Etter tid, evne og kall. Dette bygger menigheten. Sammen er vi kroppsdeler i Kristi kropp her i Madlamark. Åpen for Guds ledelse og fylt av Hans Ånd skal vi gjøre en forskjell i menneskers liv – slik Jesus gjorde det.

Når vi nå går julen i møte er det dette som er perspektivet: Gud er her tilstede, i Madlamark. «Himmel på jord, en nåde så stor – vi ække aleine her vi bor».  Barnet er vår frelser, Herre og Gud. Og tilstede. I ditt liv. I Madlamark menighet.

Takk for at du er med….


Del denne artikkel på e-post