6 år - På Døra Igjen

- Hei førsteklassing! Har du lyst å bli kjent med Somlesinken, Hoppeklinken og Bokfinken?

Det var førsteklassingen selv som kom løpende og åpnet døren da det ringte på. Og utenfor stod noen helt fremmede ungdommer og sa de kom fra kirken. -ja, hun visste hvor kirken var, for de hadde jo vært der på Kirkerottene for ett år siden. Og om hun ville ha boken som ungdommene hadde med i gave? Ja, selvfølgelig, for nå hadde hun jo lært å lese, og så kunne hun jo få litt hjelp av mamma også...

Dermed ble "Tre i et tre" en del av barnets verden, og fortellingene om Hoppeklinken og de andre ble velkjente før seksåringen kom tilbake i kirken over nyttår til Helt Førsteklasses. Sammen med boken lå nemlig invitasjonen til å bli med på et nytt kjekt opplegg i kirken.

På Døra Igjen er en viktig mellomstasjon mellom Kirkerottene og Helt Førsteklasses. Boka "Tre i et tre" gir barnet innblikk både i kirkens liv, og i sentrale Bibelfortellinger.

• Omfang: Ett besøk på døra
  • Tidspunkt: i november/desember
  • Hovedmål: Å gi familien opplevelse av at kirken står sammen med dem, og gi barnet sentral kunnskap gjennom en kjekk bok
  • Medarbeiderbehov: Ingen (Konfirmanter er besøkere)